logo blanco atxim

ATXIM és aquell instant creat a partir d’una inspiració brusca d’idees, seguida d’una expiració sorollosa convertida en projecte. Dissenyem i treballem amb una tècnica MIXTA, tant a nivell digital com artesanal.

Si no la cuides, ella tampoc ho farà per tu

Si no la cuides, ella tampoc ho farà per tu

Vet aquí la història d’una noia adolescent que sempre anava a peu a l’institut. Li era ben bé igual si feia fred, boira o plovia, ella necessitava sortir de casa caminant per fer el que més li agradava de bon matí. No hi havia dia que no es parés davant de l’aparador de l’agència de viatges. Cada dia es quedava bocabadada contemplant tots els destins possibles per viatjar, feia volar la imaginació amb els ulls tancats i per uns instants es traslladava de ciutat; li agradava descobrir nous països que no havia sentit mai. Tenia clar que quan seria gran obriria una llibreria de guies de viatges ja que volia unir les seves dues passions: la lectura i la geografia.

Un dia va veure a l’aparador una oferta més destacada que totes les altres, era per fer un viatge a una illa de l’oceà Pacífic per zero euros. Li va cridar tant l’atenció que no s’hi va poder resistir. Va decidir entrar a l’agència i demanar més informació sobre aquell viatge. Quan va arribar a casa els va explicar als seus pares que hi havia una oferta gratuïta per poder descobrir una illa màgica que havien descobert recentment. També els va dir que les places eren limitades, però ella reunia totes les característiques per poder demanar la sol·licitud ja que buscaven joves amb inquietuds. Finalment quan la noia els va dir que aquesta aventura seria el millor regal pels seus divuit anys, els pares van acceptar el viatge.

Al cap d’uns dies va tornar d’aquella curta aventura i el primer que van fer els pares va ser preguntar-li per aquella illa tant màgica i tant idíl·lica. Volien conèixer tots els detalls de la descoberta de la seva filla. Ella amb llàgrimes als ulls els va dir que va ser la pitjor experiència de la seva vida. Que en aquella illa el concepte de màgic era diferent al nostre, allà es preguntaven com podia ser que al mig de l’oceà Pacífic on hi ha tota la diversitat de fauna marina hagin aparegut tones i tones de deixalles de plàstic creant una illa flotant de més de 1.500 km de radi. Per ells la màgia era això i estaven encantats que la gent ho visites gratuïtament per veure-ho amb els seus propis ulls, ja que si no ho veus no t’ho creus. En el seu viatge va aprendre que a l’any ens mengem un total de 7 ampolles de plàstic a través dels microplàstics presents als aliments com els peixos.

Els pares preocupats per aquella experiència tant negativa li van dir si necessitava ajuda. Ella els va dir que anessin a comprar un cubell groc, que el pugessin a casa i que després anessin a l’agència de viatges a donar-los les gràcies perquè ens han conscienciat. A partir d’ara serem una família amb les 4R: reciclar, reduir, reutilitzar i repensar.

Vet aquí un gos, vet aquí un gat que aquest conte ja s’ha acabat.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.