logo blanco atxim

ATXIM és aquell instant creat a partir d’una inspiració brusca d’idees, seguida d’una expiració sorollosa convertida en projecte. Dissenyem i treballem amb una tècnica MIXTA, tant a nivell digital com artesanal.

Té límits la llibertat d’expressió?

Té límits la llibertat d’expressió?

Vet aquí la història d’un mestre que va demanar als seus alumnes que fessin un treball d’història sobre els valors de la democràcia. Els va dividir en quatre grups i els va dir que l’endemà haurien d’explicar un concepte democràtic de la nostra societat.

Els alumnes d’aquella escola sempre freqüentaven la biblioteca del barri, ja que els edificis estaven a tocar. No eren ni les sis de la tarda que tots els alumnes estaven remenant els llibres d’història, n’hi havia una pila enorme i no sabien ni per on començar.

Al cap d’una estona i ja cansats de llegir tanta història, un alumne va comentar que potser el més ràpid seria fullejar un diccionari i agafar els conceptes d’allà. Com que a tots els va semblar bé la proposta, van agafar un diccionari i se’l van anar passant d’un grup a un altre, agafant cadascun d’ells una paraula i acabant la feina de seguida.

L’endemà, el professor va quedar esgarrifat dels conceptes democràtics que van exposar els alumnes: xenofòbia, homofòbia, antifeminisme i antifeixista. No entenc res els va dir, però d’on heu tret aquests conceptes tant antidemocràtics?

Es va fer un silenci sepulcral a la classe i l’alumne més sincer i honrat de la classe va intervenir en representació del grup. Realment ens vam cansar de buscar en llibres tant feixucs d’història i vam agafar un diccionari. Vam buscar quatre paraules a l’atzar entre tots i són les que hem exposat.

D’acord, i em pots dir quin diccionari heu fet servir? Recordo perfectament que era d’un color verd llampant de la col·lecció VOX. Algun problema mestre?

No hi ha cap problema, segons l’origen de les fonts que es consulten obtens la informació amb una ideologia o amb una altra. En aquest diccionari que heu buscat tant si busqueu quatre com cent paraules a l’atzar totes seran ben similars. Ara tinc una pregunta per a tots vosaltres, està preparada la nostra societat per conviure amb gent que defensa aquests valors d’extrema dreta?

Vet aquí un gos, vet aquí un gat que aquest conte ja s’ha acabat.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.